Neděle, 16 červen 2024
Naše zlatá juniorka Zuzka Štěpánková! Tisk E-mail
Napsal Karel Kroulik   
Pondělí, 13 srpen 2018

Image 

Závodnice Českého veslařského klubu Pardubice a žačka Sportovního gymnázia vybojovala o víkendu svůj dosud největší sportovní úspěch. Nejlepší světový čas a zlato z mistrovství světa k tomu!

Zuzka Štěpánková s osmiveslicí juniorek absolutně dominovala na mistrovství světa juniorů ve veslování, které se konalo na domácí půdě v Račicích! Už v rozjížďce zajela naše loď neskutečný čas 6:13, kterým vytvořila nové světové maximum a dala všem jasně najevo, že o třetí titul v řadě z MSJ nechce přijít. Ve finále pak česká posádka od startu vedla a cílem projela s náskokem před lodí USA.

Zuzka zúročila svou několikaletou poctivou přípravu, a i když zprvu nijak nevynikala, usilovnou prací a postupnými kroky se již prvním rokem v juniorkách propracovala do české reprezentace. Pro zisk místa v osmiveslici prošla Zuzka poměrně dlouhým a těžkým testováním při kontrolních srazech reprezentace a nominačních závodech.

Letos dvojnásobná mistryně republiky jela svůj první reprezentační závod na mezinárodní regatě Mnichově, kde vyhrála na dvojskifu, na MEJ ve francouzském Gravelines, vybojovala na dvojskifu úžasné čtvrté místo!

Trenéři dobře poznali, že je Zuzka obrovský dříč a skvělá týmová hráčka a posadili jí na tzv. motor osmy, kde mohla uplatnit svoji vynikající výkonnost. Česká osma juniorek dokonala zlatý hattrick a potřetí za sebou vyhrála mistrovství světa, tentokrát i s výrazným náskokem.

I pro Český veslařský klub to byl zlatý hattrick, kdy po Mirkovi Jechovi a Veronice Kiacové přivezla Zuzka do klubu třetí zlatou medaili z MSJ.

Zuzka bude závodit v juniorkách i příští rok, a tak má velkou šanci na vylepšení dosavadních úspěchů. V klubu ji trénuje Tomáš Kletečka a v reprezentaci Iva Uhlová a Jakub Litera.

Image

Image

Image

Image 

MISTŘI SVĚTA - VIDEO

Nedělní finále 

👍

Aktualizováno ( Čtvrtek, 16 srpen 2018 )
 
< Předch.   Další >
© 2024 www.cvkpardubice.cz
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.